بازار سرمایه چگونه باید از بروز مجدد پدیده های مشابه” بند س تبصره 6 بودجه “1403 پیش گیری کند ؟
تصویب بندی در بودجه 1403، بنیان سرمایه ¬گذاری غیرمستقیم در بازا سرمایه و همچنین امنیت سرمایه گذاری بلندمدت در این بازار را با چالش رو به رو کرده است.
در راستای پیشگیری از اجرایی شدن این مقرره، سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین کانون نهادهای سرمایه گذاری دست به مکاتبه با مجلس شورای اسلامی کرده اند. امیدوار و خوشبین به حل مساله هستم ولی باید این سوال را پاسخ داد که بازار سرمایه چگونه باید از بروز مجدد پدیده های مشابه” بند س تبصره 6 بودجه “1403 پیش گیری کند ؟
به نظر اینجانب، نامه کانون نهادهای سرمایه گذاری و رییس محترم سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدامی درست ولی متاسفانه دیرهنگام می رسد. امیدواریم که به نتیجه برسد و این مساله شوک جدیدی به بازار سرمایه وارد نکند.
طبیعتا بازار سرمایه انتظار دارد که نقش آفرینی سازمان بورس و اوراق بهادار و کانون ها در تدوین بودجه و مقررات مربوطه پیش دستانه و با آینده نگری باشد و نقش مشورتی و سیاستگذاری را پیش از نهایی شدن مقررات ایفا کنند. در این راستا قطعا از سوی این دو مرجع اقداماتی هم صورت گرفته است ولی نتیجه کار برای بازار سرمایه و سهامداران مهم می باشد.
قطعا به دنبال پاسخ باید باشیم و وجه پرسشگری ما معطوف به ساختارها باشد تا از بروز موارد این چنینی جلوگیری شود.
این ساختار حکمرانی اقتصادی کشور، سازمان بورس و کانون نهادهاست که با تغییر باید به سمتی برود که از چالش ها جلوگیری کند.
راهکارهایی پیشنهادی برای حل ساختاری و بلندمدت این دسته مسایل پیشنهاد می دهم :
1-برای کانون نهادها :تجدید ساختار سازمانی و ایجاد واحد سازمانی رسمی لابی گری و تلاش برای تنظیم روابط با سیاستگذاران اقتصادی کشور از طریق ایجاد “مدیریت روابط سیاستگذاران“
(طبق برنامه ای که در زمستان 1401برای دبیرکلی کانون تقدیم هیات مدیره کرده بوده ام.)
لینک
2-برای سازمان بورس: تمرکز روی مورد اول و وسوم پیشنهادات 7 گانه ام به رییس سازمان بورس
لینک
جزییات پیشنهاداتم در دو لینک فوق ، قابل مطالعه می باشد.