ارزیابی عملکرد مدیریت سبد اوراق بهادار و مهارتهای مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری، تحت شرایط مختلف زمانی، در بازار مالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
از مهمترین مطالعات انجام شده جهت بررسی مهارتهای مدیریت فعال صندوقهای سرمایهگذاری، مدلهای مبتنی بر قیمتگذاری دارایی سرمایهای و مدلهای مبتنی بر سبد اوراق بهادار نگهداریشده میباشد که به ارزیابی مهارت موقعیتسنجی بازار و اوراقگزینی مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری میپردازد.
در پژوهش حاضر به بررسی عملکرد مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری مشترک بازار سرمایه ایران طی دوره زمانی 1393تا 1396 پرداختهایم. در این پژوهش با استفاده از تلفیق مدلهای مبتنی بر قیمتگذاری داراییهای سرمایهای که شامل مدلهای موقعیتسنجی بازار و اوراقگزینی ترینور- مازوی و هنریکسون- مرتون میباشند، با مدل سهعاملی فاما و فرنچ عملکرد مدیریت صندوقهای سرمایهگذاری منتخب و عملکرد مجموع صندوقها در قالب مدل دادههای سری زمانی و پانل، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
نتایج برآورد مدلها به طور کلی نشان داد که نمیتوان در درمورد معناداری عاملهای در نظر گرفته شده ادعایی نمود؛ در واقع، بر اساس ادبیات حاضر نوعی نااطمینانی نسبت به عملکرد مدل بهوجود میآید. در نهایت با استفاده از رویکرد مدل میانگینگیری بیزین(BMA) با لحاظ نمودن مهارتهای موقعیتسنجی بازار و اوراقگزینی ارائهشده توسط کاسپرزیک و آلدا، مدلهای متعددی متشکل از متغیرهای مورد استفاده تصریح و برآورد گردید.
نتایج برآورد مدل بهینه نشان داد، صرف ریسک بازار و موقعیتسنجی احتمالِ پسین بالایی را به خود اختصاص داده است.
کپی رایت ©2020 | وبسایت شخصی بهرنگ اسدی | استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.